Onveilige situaties op dijkwegen

Driekwart van de fietsers geeft aan onveilige situaties te ervaren op dijkwegen. Dit blijkt uit onderzoek van ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, NTFU, VVN en VeiligheidNL. Een resultaat dat zorgwekkend is. Een kwart van de fietsers geeft zelfs aan regelmatig tot vaak te maken te hebben met onveilige situaties op dijkwegen. Het onderzoek onder 2.700 fietsers wijst uit wat veiligheidsorganisaties al langer vermoedden op grond van de signalen die bij hen binnenkwamen.

De redenen die in het onderzoek worden gegeven voor de onveiligheid zijn: te hard rijden en te krap inhalen door gemotoriseerd verkeer, drukte op de desbetreffende wegen bij mooi weer en de inrichting van de wegen, zoals slechte aansluiting van de weg op de berm en smalheid van de wegen. Dat zijn ook alle aspecten die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van een verkeersongeval.

De bovenstaande samenwerkende organisaties vinden dat er verandering moet plaatsvinden. Zij roepen wegbeheerders en overheden op om de dijkwegen veiliger te maken voor fietsers, zodat verkeersongevallen en daarmee letselschade voorkomen kunnen worden. Voorbeelden van maatregelen zijn het handhaven op snelheid, het verbeteren van bermaansluitingen en diverse andere aanpassingen toe te passen.

Letselschade Advocaat Laseur kent veel waarde toe aan de verkeersveiligheid. Waar winst valt te behalen in de verkeersveiligheid dienen maatregelen te worden genomen om letselschade te voorkomen. Letselschade als gevolg van een verkeersongeval dient te allen tijden voorkomen te worden.

Letselschade advocaat klant